Pluspunten van vloerisolatie of kruipruimte isolatie

Het isoleren van uw kruipruimte levert een breed scala aan voordelen op. Veel van deze voordelen hebben vooral invloed op het wooncomfort, maar er zijn ook voordelen aan de isolatie die direct te voelen zijn in de portemonnee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan minder energiekosten, maar ook het vergroten van de levensduur van de funderingen en het leidingwerk. Door deze voordelen verdient u de kosten van de kruipruimte isolatie vaak binnen enkele jaren al terug! Lees hieronder de voordelen van het isoleren van de kruipruimte of vraag onderaan deze pagina direct een offerte aan om inzicht te krijgen in de kosten van het isoleren van de kruipruimte van uw huis!

De grootste voordelen op een rij:

Een geïsoleerde kruipruimte heeft meerdere voordelen. De belangrijkste voordelen van kruipruimte isolatie staan hieronder puntsgewijs opgesteld:

 • Bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan energiekosten omdat u minder hoeft te stoken;
  Doordat u per aangebrachte vierkante meter EPS-korrels ongever 4,5 kubieke meter aardgas bespaart, heeft u puur door dit voordeel al een rendabele investering na ongeveer 7 jaar. De ander voordelen van de kruipruimte isolatie zijn hierbij dus nog niet meegerekend!
 • Blijven funderingen en leidingen behouden;
  Funderingen en leidingen worden aangetast door het vocht in de kruipruimte. Door de krupruimte te isoleren met EPS-korrels, zorgt u ervoor dat vocht niet de kans krijgt om de leidingen en funderingen aan te tasten.
 • Raakt uw vloer(bedekking) niet beschadigd;
  Vocht tast uw betonnen en houten vloer aan, maar ook vloerbedekking heeft een minder lange levensduur als de kruipruimte vochtig is. Door EPS-korrels aan te brengen in de kruipruimte wordt de vloer beschermd tegen de nadelen van vocht.
 • Verdient uw huis een beter Energielabel;
  Een beter Energielabel is een direct gevolg van de lagere stookkosten die u heeft als u EPS-korrels gebruikt als vloerisolatie. De wordt daardoor aantrekkelijker voor aankomende bewoners.
 • Is uw woning meer waard bij verkoop;
  De aantrekkelijkheid van de woning stijgt als de EPS-korrels zijn aangebracht en daarmee stijgt dus ook de waarde van het huis.
 • Meer wooncomfort;
  Met een geïsoleerde kruipruimte voorkomt u tocht in de woonkamer en de rest van de woning. Dit vergroot het wooncomfort in de woning.

Bovendien is het aanbrengen van vloerisolatie met behulp van EPS-korrels ook duurzaam en milieuvriendelijk. 

Kruipruimte isolatie aan laten brengen

Deze voordelen zorgen ervoor dat veel mensen erg tevreden zijn over hun geïsoleerde kruipruimte. Bovendien is het aanbrengen van kruipruimte isolatie relatief gemakkelijk en zijn de kosten voor kruipruimte isolatie beperkt. Zeker als u het laat doen door een gerenommeerde kruipruimte isoatie specialist die de isolatie snel kan aanleggen en de aanleg in één keer goed doet. U zou er ook voor kunnen kiezen om de EPS korrels zelf aan te brengen. Dit is vooral aan te raden als de kruipruimte nog niet nat is en goed begaanbaar is. Is dit niet het geval? Dan kan een specialist de isolatie vaak sneller aanbrengen met behulp van een blaasmachine. De EPS-korrels kunnen dan goed verspreid worden door de hele kruipruimte. Ook als de ruimte niet goed begaanbaar is.

Wilt u uw kruipruimte laten isoleren door een specialist? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Kruipruimte Isolatie Holland helpt u graag verder met het isoleren van uw kruipruimte. We bieden goedkope en duurzame isolatie aan met behulp van EPS-korrels. De EPS-korrels zorgen voor een isolerende laag tussen de vochtige kruipruimte en uw vloer. Hierdoor heeft u geen koude luchtstroom en dus minder snel koude voeten. Geïnteresseerd in de mogelijkheden van de kruipruimte isoleren met EPS-korrels? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

 • * velden zijn verplicht.