Vochtige kruipruimte

Veel Nederlandse huizen hebben een vochtige kruipruimte. Dit kan verschillende redenen hebben:

  • Hoge stand van het grondwater
  • Condensatie problemen
  • Optrekkend vocht
  • Lekkage in leidingwerk
  • Slechte ventilatie

Offerte aanvragen

Hoge stand van het grondwater

Veel Nederlandse huizen hebben last van een hoog grondwaterpeil. Veel van deze huizen staan in de zeer laag gelegen polder. Door de hydrostatische druk wordt het water omhooggeduwd, uw kruipruimte in. Het volledig droogmaken van uw kruipruimte bij een hoge grondwaterstand is lastig, maar eventuele gevolgen kunnen wel beperkt blijven door de kruipruimte te isoleren door middel van EPS-korrels.

Condensatie problemen

Het verschil in temperatuur tussen de kruipruimte en de bovenliggende vloer is vaak groot. Hierdoor ontstaat condensatie, waardoor de kruipruimte vochtig wordt. Bij geringe condensatie in uw kruipruimte kan dit eenvoudig worden opgelost met een vochtvreter. Bij een groter condensatieprobleem is het verstandig om te denken aan kruipruimte isolatie.

Optrekkend vocht

Als uw funderingsmuur direct in contact staat met vocht, trekt het vocht omhoog via het poreuze beton of metselwerk. Kruipruimtes zijn vaak slecht geïsoleerd waardoor het vocht niet weg kan en omhoogtrekt via de muur. Optrekkend vocht is zichtbaar als vochtplekken in de muur of schimmelvorming.

Lekkage in leidingwerk

De kruipruimte is vaak een verzamelpunt voor allerlei leidingwerk. Wanneer de waterleiding of de rioolbuis lekt, lekt er vocht uw kruipruimte in. Het is aan te raden deze lekkage door een loodgieter te laten oplossen. Om vochtschade te voorkomen is het aan te raden om over te gaan op vloerisolatie van uw kruipruimte door EPS-isolatie.

Slechte ventilatie

Wanneer de ventilatie van uw kruipruimte slecht is, kan het vocht uw kruipruimte niet verlaten. De hierboven genoemde problemen moeten verholpen worden. Het is van belang dat de kruipruimte voldoende kan ventileren om het overtollige vocht uit de kruipruimte te krijgen.

Gevolgen van vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte kan zowel nadelig zijn voor uw gezondheid en wooncomfort, als voor de staat van uw huis. Wanneer uw kruipruimte vochtig is, ontstaat er een broeinest voor bacteriën en schimmels wat nadelige gevolgen kan hebben voor uw gezondheid. Ook muizen en muggen komen op deze vochtige ruimtes af. Vochtige muren zorgen voor een muffe lucht vol met ziektekiemen. Daarnaast voelt uw vloer ook veel kouder aan, wanneer er veel vocht onder staat, wat niet alleen onaangenaam voor u is, maar ook voor uw energierekening.

Een vochtige kruipruimte is ook slecht voor de staat van uw huis. Optrekkend vocht via de muren zorgt voor beschadigingen en maakt muren poreus. Stucwerk en behang kan hierdoor loslaten. Daarnaast kan ook het leidingwerk gaan roesten wanneer het zich continue in een vochtige omgeving bevindt. Deze gevolgen kunnen worden tegengegaan door goede kruipruimte isolatie toe te passen. Isolatie met EPS-korrels kunnen in dit geval een goede oplossing bieden.

Isoleren kruipruimte

Er zijn heel wat voordelen op te noemen aan het isoleren van uw kruipruimte met EPS-isolatie:

  • Besparing op energiekosten. Uw huis krijgt een beter Energielabel, u heeft lagere stookkosten;
  • Verlengen levensduur van de fundering en het leidingwerk;
  • Vloer en vloerbedekking worden beschermd tegen de nadelige gevolgen van vocht;
  • Uw huis wordt aantrekkelijker bij een eventuele verkoop en stijgt in waarde als er EPS-korrels zijn aangebracht in de kruipruimte;
  • Meer wooncomfort, doordat de EPS-korrels zorgen voor minder vocht en tocht in uw woning;
  • EPS-korrels zijn duurzaam en milieuvriendelijk.

Veel mensen zijn erg tevreden over de isolatie van hun kruipruimte met EPS-korrels. Het is zeer eenvoudig om EPS-isolatie aan te brengen. U kunt ervoor kiezen dit zelf te doen of dit te laten doen door een specialist.

Zelf kruipruimte isolatie aanbrengen

Wanneer uw kruipruimte niet nat is en daarnaast goed begaanbaar, kunt u heel gemakkelijk zelf kruipruimte isolatie aanbrengen. EPS-korrels zijn goed te verwerken en zijn daarnaast milieuvriendelijk, goedkoop en duurzaam!

Kruipruimte isolatie laten aanbrengen door specialist

Wanneer uw kruipruimte vochtig of nat is, of slecht begaanbaar, is het aan te raden een specialist te vragen de kruipruimte isolatie voor u te doen. Allereerst moet het vochtprobleem goed worden bekeken en worden aangepakt. Daarna kan worden overgegaan tot de isolatie. Een specialist isoleert uw kruipruimte met behulp van een blaasmachine die de EPS-korrels goed en gelijkmatig verdeelt over uw kruipruimte. De korrels worden zo goed verspreid door de hele kruipruimte, ook wanneer deze slecht begaanbaar is.

Kosten voor isolatie kruipruimte met EPS-korrels

Als u overweegt uw kruipruimte te laten isoleren met EPS-korrels, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Kruipruimte Isolatie Holland denkt graag met u mee over de isolatie van uw kruipruimte en bespreken met u de mogelijkheden voor het aanbrengen van de EPS-korrels. Voor advies of bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.

  • * velden zijn verplicht.