Houten vloer isoleren

De meeste oudere huizen in Nederland zijn uitgerust met een houten vloer. Het nadeel van een houten vloer is dat vocht daar vrij direct invloed op heeft. Een vochtige kruipruimte heeft direct haar weerslag op de status van de houten vloer en het wooncomfort in huis. Zo is een huis met een houten vloer gevoeliger voor een vochtige woonkamer en tocht in huis, dan een huis met een betonnen vloer. Het is daarom belangrijk om uw kruipruimte te isoleren als u een houten ondervloer hebt. Kruipruimte Isolatie Holland helpt u graag verder met het isoleren van uw kruipruimte. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van het isoleren van uw kruipruimte.

Uw kruipruimte laten isoleren

Het isoleren van de kruipruimte is specialistisch werk. Het is belangrijk dat het goed wordt uitgevoerd. Een goed advies en kundige uitvoering is daarom essentieel. Kruipruimte Isolatie Holland geeft u graag dit advies en voert de kruipruimte isolatie graag voor u uit.

In veel gevallen zullen wij adviseren om uw kruipruimte te laten isoleren met EPS-korrels. EPS-korrels zijn een relatief goedkope en duurzame methode om uw kruipruimte mee te isoleren. Als specialist in kruipruimte isolatie brengen wij graag de EPS-korrels aan in uw kruipruimte zodat uw houten vloer beschermt blijft tegen het vocht in de kruipruimte.

Waarom uw kruipruimte laten isoleren?

Als u een houten ondervloer heeft, dan is het belangrijk dat het hout wordt afgesloten van het vocht in de kruipruimte. Problemen die met een vochtige kruipruimte op de loer liggen zijn namelijk:

  • Doorbuigen door vochtige planken
  • Houtrot
  • Hoge luchtvochtigheid in huis
  • Koude tocht door het huis
  • Ongedierte

Om deze problemen te voorkomen of te verhelpen, is het erg belangrijk om uw kruipruimte te laten isoleren. Door uw kruipruimte te isoleren met EPS-korrels, zorgt u ervoor dat de luchtvochtigheid significant verlaagd wordt. Bovendien vormt de laag aan piepschuimkorrels ervoor dat het vocht direct wordt afgesloten van de houten vloer.

EPS-isolatie in uw kruipruimte

EPS-korrels (of piepschuimkorrels) zijn een duurzame methode om uw kruipruimte te isoleren. De korrels hebben een lange levensduur en zijn relatief gemakkelijk aan te brengen in de meeste kruipruimtes.

Omdat EPS-korrels bestaan uit 99% lucht gevangen in 1% kunststof, is de isolerende werking van EPS-korrels zeer hoog. Stilstaande lucht is namelijk een zeer effectieve methode van isoleren. Bovendien kunnen de korrels de luchtvochtigheid in huis tot wel 70% verlagen! Schimmels en bacteriën gedijen slecht in een ruimte met een lage luchtvochtigheid. Dit komt de hygiëne in huis ten goede.

Ook zijn de korrels niet aantrekkelijk voor ongedierte zoals muizen. In kruipruimtes met EPS-isolatie zijn dan ook vaak geen muizen of andere dieren te vinden.

Offerte aanvragen voor kruipruimte isolatie

Wilt u uw kruipruimte laten isoleren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Kruipruimte Isolatie Holland. Wij isoleren uw kruipruimte graag op een duurzame manier zodat u hier jarenlang profijt van heeft!

  • * velden zijn verplicht.