Betonnen vloer laten isoleren

Onder de betonvloer van uw woning bevindt zich vaak een koude, vochtige kruipruimte. Deze kruipruimte is vaak verantwoordelijk voor koude voeten en optrekkend vocht. Door uw kruipruimte te isoleren voorkomt u de nadelen die een vochtige kruipruimte met zich meebrengt. Kruipruimte Isolatie Holland helpt u graag verder bij de isolatie van uw kruipruimte.

Problemen van vochtige kruipruimte

Veel woningen in Nederland hebben een vochtige kruipruimte. Met name in lage delen van Nederland. In vochtige jaargetijden staat hier vaak de gehele tijd water in de kruipruimte, maar ook in lente en zomer kan de kruipruimte dan vochtig zijn. Een vochtige kruipruimte heeft een aantal nadelen die het wooncomfort aantasten:

  • Koude voeten door meer tocht in huis
  • Een hoge luchtvochtigheid en daarmee meer schimmels en bacteriën
  • Betonrot door optrekkend vocht
  • Ongedierte in huis en in de kruipruimte
  • Hogere energiekosten

Wanneer u een betonnen ondervloer heeft, is betonrot een specifiek nadeel waar mensen met een houten ondervloer geen last van hebben. Door de poreuze structuur van beton, kan het vocht uit de kruipruimte in het beton trekken. Dit kan zorgen voor een muffe geur in huis en het kan ook de boven vloer aantasten. Meer weten over de gevolgen van een vochtige kruipruimte? Lees dan hier meer over de gevolgen van een vochtige kruipruimte.

Kruipruimte isoleren met EPS-korrels

Als specialist op het gebied van kruipruimte isolatie, adviseren wij vaak om de kruipruimte te isoleren met EPS-korrels. EPS-isolatie is een duurzame en relatief goedkope manier om uw kruipruimte te isoleren. De EPS-korrels kunnen de luchtvochtigheid in uw huis tot wel 70% verlagen. De lagere luchtvochtigheid in huis zorgt er voor dat schimmels en bacteriën minder goed gedijen. Dit is bevorderlijk voor uw gezondheid. Ook voelt het minder snel koud aan in huis, waardoor u minder stookkosten heeft.

De EPS-korrels zorgen er verder voor dat ongedierte geen kans heeft. De EPS-korrels zijn namelijk niet aantrekkelijk voor muizen, ratten en andere ongewenste dieren. Dit is bij andere vormen van kruipruimte isolatie niet altijd het geval.

Lees hier meer over de voordelen van EPS-korrels als kruipruimte isolatie materiaal.

Uw kruipruimte laten isoleren

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het isoleren van uw kruipruimte? Neem dan vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder met het aanbrengen van een duurzame kruipruimte isolatie. En voert u de isolatie uit samen met u buren? Dan ontvangt u een aantrekkelijke korting!

  • * velden zijn verplicht.