Vloeren

Oude huizen in Nederland zijn vaak voorzien van houten vloeren. De nieuwere huizen met vloeren van beton. Elke vloer heeft zijn eigen kenmerken, maar bij beiden levert vloerisolatie door middel van EPS-korrels een grote meerwaarde op.

Offerte aanvragen

Houten vloeren

Houten vloeren laten zeer makkelijk vocht door. Een vochtige kruipruimte heeft direct zijn weerslag op de status van de houten vloer. Daarnaast verlaagt een vochtige kruipruimte aanzienlijk het wooncomfort. Het zorgt voor op een hoop tocht in de kamer boven de kruipruimte en koude voeten zijn al snel een feit. Door de kruipruimte te isoleren met EPS-isolatie kan de vloer in betere staat blijven en wordt het wooncomfort aanzien verhoogd.

Belang kruipruimte isolatie bij een houten vloer

Vocht en kou passen niet bij een houten vloer. Zonder een goed geïsoleerde kruipruimte hebben vocht en kou vrij spel. De vloer kan hierdoor worden aangetast en op den duur kan hij zelfs opbollen door het vocht. Zonde van uw vloer en uw portemonnee.

Betonnen vloeren

De nieuwere huizen met een betonvloer hebben vaak een koude en vochtige kruipruimte. De kruipruimte zorgt voor optrekkend vocht en een koude vloer. Als deze kruipruimte wordt geïsoleerd met behulp van EPS-korrels kan schade aan leidingen en muren door vocht, worden voorkomen.

Belang kruipruimte isolatie bij een betonnen vloer

Wanneer er veel vocht in de kruipruimte aanwezig is onder uw betonnen vloer, kan dit via de fundering en muren omhoogtrekken waardoor op den duur betonrot kan ontstaan. Daarnaast zorgt nat beton voor schimmel en bacterie vorming wat gezondheidsklachten zoals ademhalingsproblemen, hoesten of allergie kan veroorzaken.

Problemen veroorzaakt door vocht in de kruipruimte

Door de lage ligging van Nederland, is de grondwaterstand een stuk hoger dan in omliggende landen. Op momenten dat het veel regent staat er soms veel water in de kruipruimte en ten tijde van droogte kan er nog steeds een hoop vocht in de kruipruimte aanwezig zijn. Dit kan een hoop problemen geven:

 • Schade aan leidingen die door de kruipruimte lopen;
 • Betonrot;
 • Schade aan de vloer en vloerbedekking;
 • Meer schimmels, bacteriën en ongedierte zoals muggen en muizen;
 • Meer tocht in huis;
 • Hogere energiekosten om een aangenaam klimaat in je huis te bereiken;

Lees hier meer over de gevolgen van een vochtige kruipruimte.

Isolatie met EPS korrels

EPS staat voor Expanded Poly-Styreen, oftewel piepschuim. De korrels bestaan voor ongeveer 98% uit lucht, waardoor ze zich uitstekend lenen voor een goede isolatie. De korrels zijn drukvast en goed bestand tegen water. De korrels kunnen makkelijk in de lastigste hoekjes worden geblazen en de levensduur is daarnaast zeer groot. Perfecte eigenschappen voor goede isolatie van de kruipruimte.

Goedkope en duurzame vloerisolatie

Kruipruimte Isolatie Nederland is een groot voorstander van kruipruimte isolatie met EPS-korrels. Dit is een goedkope en zeer duurzame manier van isoleren. Uiteraard kost het wat om de kruipruimte te laten isoleren, maar binnen een aantal jaren heeft u de kosten voor de isolatie er alweer uit, door een lagere energierekening. EPS-korrels kunnen de luchtvochtigheid in uw huis tot wel 70% verlagen, waardoor schimmels en bacteriën minder aanwezig zullen zijn. Dit zal uw gezondheid zeker ten goede komen.

U kunt uw kruipruimte zeer eenvoudig zelf isoleren, wanneer de kruipruimte goed begaanbaar is. In dat geval bespaart u aanzienlijk op de kosten van de isolatie. Wanneer uw kruipruimte slecht(er) begaanbaar is, is vloerisolatie met EPS-korrels nog steeds mogelijk. In dit geval komt een van onze experts met een blaasapparaat om de EPS-korrels in uw kruipruimte te blazen. Een voordeel van het blaasapparaat is dat de korrels mooi en gelijkmatig worden verdeeld over de kruipruimte. Wanneer er vocht in de kruipruimte aanwezig is, is het raadzaam eerst na te gaan waar dit vocht vandaan komt. Er zijn meerdere redenen waardoor er vocht in de kruipruimte kan staan:

 • Hoog grondwaterpeil;
 • Condensatieproblemen;
 • Optrekkend vocht;
 • Lekkage in leidingen die door kruipruimte lopen;
 • Slechte ventilatie.

Wat kost kruipruimte isolatie met EPS-korrels?

Wilt u weten wat het in uw geval kost om uw kruipruimte te laten isoleren met EPS-isolatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Het is aan te raden om een kruipruimte specialist langs te laten komen om uw kruipruimte te laten inspecteren, mocht u ervoor kiezen de kruipruimte zelf te gaan voorzien van EPS-korrels. EPS-isolatie is duurzaam, milieuvriendelijk en de goedkoopste oplossing van kruipruimte isolatie. Gaat u naderhand verhuizen? Dan kunt u de isolatie gemakkelijk op laten zuigen en in de nieuwe woning weer laten aanbrengen.

 • * velden zijn verplicht.