Milieuvriendelijk en duurzaam

Isolatie van uw kruipruimte door middel van EPS-korrels is milieuvriendelijk en duurzaam. Het isoleren van de kruipruimte heeft vele voordelen voor zowel uw gezondheid, als voor de staat van uw huis:

 • Besparing op de energierekening;
 • Uw huis krijgt een beter Energielabel vanwege betere isolatie en lagere stookkosten;
 • Levensduur van de fundering en het leidingwerk verlengen;
 • Vloer en vloerbedekking worden beschermd tegen de nadelige gevolgen van vocht;
 • Uw huis stijgt in waarde en wordt aantrekkelijker bij een eventuele verkoop;
 • Meer wooncomfort, doordat de EPS-korrels zorgen voor minder vocht en tocht in uw woning;
 • EPS-korrels zijn duurzaam en milieuvriendelijk.

 

Offerte aanvragen

Veel mensen die hun kruipruimte hebben laten isoleren met EPS-korrels zijn erg tevreden met het resultaat. Er is gelijk resultaat.

Jannie: “Sinds dat mijn kruipruimte is geïsoleerd met EPS-korrels, hoef ik niet altijd meer mijn sloffen aan en tocht het stukken minder in mijn huiskamer, heerlijk voor een koukleum als ik! Ik ben benieuwd naar mijn energierekening, die zal een stuk naar beneden gaan nu ik minder hoef te stoken.”

Gevolgen van een vochtige kruipruimte

Er zijn een hoop gevolgen te noemen van een vochtige kruipruimte. Het is niet alleen slecht voor de gezondheid van de bewoners van het huis, maar ook de staat van het huis zal achteruitgaan. Wanneer er zich veel vocht in de kruipruimte bevindt ontstaat er schimmel- en bacterievorming, wat niet goed is voor u als bewoner. Dit kan zorgen voor een verslechterde ademhaling, hoesten en allergische reacties. Vochtige muren zorgen voor een muffe lucht vol ziektekiemen. Wanneer er veel vocht in de kruipruimte staat, zorgt dit voor een koude vloer en een tochtige kamer. Dit is niet alleen onaangenaam voor u, maar ook voor uw energierekening. Daarnaast zullen de muren en leidingen door het vocht worden aangetast, wat de gehele staat van het huis doet verslechteren.

Milieuvriendelijke isolatie

Er zijn meerdere manier om uw huis te isoleren, bijvoorbeeld met glaswol, pur en asbest. Isolatie door middel van pur en asbest is een stuk milieuonvriendelijker dan isolatie met EPS-korrels. Voordelen van EPS-isolatie zijn:

 • EPS-korrels zijn volledig recyclebaar;
 • De korrels lekker geen schadelijke stoffen of gassen;
 • EPS-korrels zijn levenslang bruikbaar en verliezen hun werking niet;
 • De korrels zijn eenvoudig weer terug op te zuigen om ze in een andere woning te hergebruiken;
 • EPS-korrels zijn damp-open, dat wil zeggen dat er voldoende isolatie mogelijk is om het vocht te transporteren;
 • De woning wordt duurzamer en zal langer meegaan.

Duurzame isolatie

EPS-korrels in de kruipruimte zorgen voor veel voordelen voor de bewoners van het huis, maar ook de woning zelf zal in betere staat verkeren. Vocht tast alles aan. Het leidingwerk wat door de kruipruimte loopt kan gaan roesten en lekken, waardoor nog meer vocht in de kruipruimte terecht komt. Wanneer er EPS-isolatie wordt aangebracht, zullen de korrels zorgen voor een goede ventilatie van de ruimte. Daarnaast zullen ook de fundering en de muren in betere staat blijven doordat er nagenoeg geen vocht meer aanwezig is in de kruipruimte. Dit zal de staat van het huis bevorderen, waardoor het langer en ‘gezonder’ bewoonbaar is. Tocht en kou komt voornamelijk vanuit de kruipruimte vandaan, dus wanneer deze geïsoleerd wordt, zullen ook de stookkosten drastisch naar beneden gaan. Dit levert zeker weer een meerwaarde op voor het milieu. Een ander punt waaruit de duurzaamheid van de EPS-korrels is op te maken is het feit dat je ze gemakkelijk kunt hergebruiken. Wanneer je de woning verlaat en naar een nieuw huis gaat, kunnen de korrels gemakkelijk worden opgezogen en worden meegenomen naar het nieuwe huis.

Damp-open isoleren

Kruipruimte Isolatie Holland isoleert met zijn EPS-korrels volgens een relatief nieuwe methode van damp-open bouwen. Damp-open wil zeggen dat er aandacht is voor de natuurlijke vochtregulatie en vochtafvoer van de woning of het bedrijfspand. Op deze manier wordt er een gezonder klimaat gerealiseerd in het gebouw, met een goede luchtvochtigheid.

Wat kost deze milieuvriendelijke en duurzame manier van isoleren?

Uw kruipruimte isoleren met EPS-isolatie is vrij eenvoudig en goedkoop. Al binnen een aantal jaren heeft u de kosten voor de vloerisolatie eruit door een aanzienlijke besparing op uw energierekening. Het is aan uw of uw de isolatie zelf wilt aanbrengen of dit wilt laten doen door een van onze experts.

Zelf kruipruimte isolatie aanbrengen

Als uw kruipruimte goed begaanbaar is en er niet te veel water in staat, zijn de EPS-korrels heel eenvoudig zelf aan te brengen. Vloerisolatie door middel van EPS-korrels is milieuvriendelijk, duurzaam en goedkoop!

Kruipruimte isolatie laten aanbrengen door een expert

Bij een vochtige op natte kruipruimte is het aan te raden eerst de oorzaak van het vochtprobleem te laten vaststellen en te laten verhelpen voordat u overgaat tot vloerisolatie. Onze experts helpen en adviseren u graag dus schroom niet om contact met Kruipruimte Isolatie Holland op te nemen. Onze specialisten maken gebruik van een blaasmachine die de EPS-korrels goed en gelijkmatig door de gehele kruipruimte verspreiden. Ook wanneer uw kruipruimte slecht begaanbaar is, kan er door middel van de blaasmachine uitstekend geïsoleerd worden.

 • * velden zijn verplicht.