Nadelen van andere systemen

Bij andere isolatiesystemen blijft de kruipruimte vochtig

Isoleren met EPS-korrels werkt anders dan reguliere vloerisolatiesystemen, waarbij dikwijls een laag isolatie aan de onderkant van de begane grond wordt aangelegd. Uw vloer is bij deze systemen weliswaar droog en warm, maar de kruipruimte zelf wordt er niet droger op. Hierdoor blijft vocht een probleem en kunnen eerdergenoemde schimmels nog steeds een gevaar zijn voor gas- en waterleidingen. Ook ongedierte als kakkerlakken, zilvervisjes en pissebedden vinden een vochtige omgeving prettig.

De aanbreng van EPS-korrels is gemakkelijk te realiseren. Bij andere methodes is vaak een ruime kruipruimte nodig, bij EPS-korrels is die noodzaak minder groot. De EPS-korrels kunnen eenvoudig worden aangebracht met behulp van een blaassysteem. Met dit systeem kunnen de korrels zelfs op de lastigste plekjes in de kruipruimte worden aangebracht. 

Daarnaast is het grote voordeel van kruipruimte isolatie met EPS-korrels dat u na de aanbreng van de EPS-korrels nog wel gewoon onderhoud kunt plegen aan het leidingwerk en de fundering van de kruipruimte. Bij andere systemen moet u vaak de isolatie verwijderen en vervolgens moet er wederom een kruipruimte specialist worden ingezet om de vloerisolatie opnieuw in orde te maken. Met EPS-isolatie heeft u hier geen last van. De EPS-korrels kunnen gemakkelijk opzij geschoven worden zodat u het leidingwerk en de fundering kunt onderhouden. 

Levensduur

Bovendien hebben EPS-korrels een zeer lange levensduur. Door de gesloten celstructuur die vooral bestaat uit lucht (99%) en voor een klein gedeelte aan kunststof, reageren EPS-korrels nergens mee. Dit betekent dat de EPS-korrels niet afgebroken worden en de levensduur is daarom dermate lang dat er op de EPS-korrels een garantie van 20 jaar gegeven kan worden. Andere isolatiematerialen hebben veel eerder onderhoud nodig. Hiermee is kruipruimte isolatie met EPS-korrels een zeer aantrekkelijke methode voor de meeste kruipruimtes.

Meer weten of een offerte voor kruipruimte isolatie aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • * velden zijn verplicht.