De directe voordelen van EPS-korrels

Als u last heeft van vocht in uw kruipruimte, dan is het belangrijk om de kruipruimte te laten isoleren. Zo voorkomt u schimmelvorming, houtrot en koude voeten. EPS-korrels zijn populair om uw kruipruimte te isoleren. Dit komt door een aantal aantrekkelijke kenmerken die EPS-korrels hebben. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om de kruipruimte mee te isoleren. Lees hieronder meer over de voordelen van EPS-korrels of vraag direct een offerte aan bij Kruipruimteisolatie Holland. We helpen u graag verder met de kruipruimte isolatie van uw huis of eventueel uw kantoor!

Offerte aanvragen

Directe voordelen van EPS-korrels

Isoleren in een bestaande woning zonder isolering noemen we na-isoleren. Het na-isoleren van een niet-geïsoleerde kruipruimte doet Kruipruimte Isolatie Holland met behulp van zogeheten EPS-korrels of polystyreen korrels; in de volksmond beter bekend als piepschuimkorrels. De EPS-korrels die wij gebruiken bij de isolatie van uw kruipruimte hebben een aantal voordelen:

 • De korrels blijven drijven op het water waardoor ze het water afdekken en het vocht niet kan condenseren tegen de vloer.
  Door de weg naar de vloer te blokkeren voor het condens, voorkomt u dat u een koude tocht krijgt in huis. Het condens is daarnaast ook schadelijk voor de leidingen. De leidingen gaan roesten als er veel condens is. Bovendien zorgt condens ook voor de ideale omstandigheden voor houtrot. Door de EPS-korrels blijft het water onderin de kruipruimte en kan het niet verdampen en condenseren tegen de warme vloer.
 • De piepschuimkorrels zorgen voor een droge kruipruimte doordat het waterafstotend en ademend werkt.
  EPS-korrels zijn hydrofoob. Dit betekent dat water niet reageert met de piepschuimkorrels. Tegelijkertijd kan er door de laag met piepschuimkorrels wel mondjesmaat lucht doorheen. Daardoor hebben bacteriën en schimmels minder kans in een kruipruimte die geïsoleerd is met EPS-korrels.
 • De EPS-korrels kunnen gemakkelijk aangebracht worden door een vloerisolatiespecialist.
  EPS-korrels zijn licht van gewicht en kunnen in bijna iedere kruipruimte aangebracht worden. Kruipruimte Isolatie Noord helpt u graag verder met het aanbrengen van EPS-korrels
 • Piepschuimkorrels kunnen ieder hoekje en gaatje vullen. De kruipruimte kan dan ook volledig geïsoleerd worden.
  Met onze handige blaasinstallaties kunnen we de volledige kruipruimte isoleren. Dit is een groot voordeel wanneer u een kruipruimte heeft die veel hoeken heeft en die niet gemakkelijk bereikbaar zijn. EPS-korrels kunnen in de meeste gevallen de gehele kruipruimte isoleren.
 • Isoleren met EPS-korrels heeft een hoog rendement. Doordat de kruipruimte minder vocht afgeeft aan het huis zal het energieverbruik afnemen en daarmee heeft u een lagere energiefactuur.
  De lagere energiefactuur kan zelfs positief zijn voor het energielabel voor uw huis en daarmee voor de huisprijs. In veel gevallen is de investering voor het aanbrengen van EPS-korrels dan ook snel weer terug verdiend.
 • EPS-korrels gaan jarenlang mee en breken niet af. Daardoor zijn EPS-korrels ook niet schadelijk voor het milieu. Isoleren met EPS-korrels is dan ook erg duurzaam.
  Dankzij de lange levensduur van piepschuimkorrels hoeft u de kruipruimte isolatie ook niet te onderhouden. Eenmaal aangebracht hoeft er weinig tot geen actie ondernomen te worden om de isolatie intact te houden.
 • EPS-korrels zijn gemakkelijk opzij te schuiven. Zo kunt u nog steeds gemakkelijk bij de kruipruimte.
  Eens in de zoveel tijd moet er onderhoud gepleegd worden aan de kruipruimte. Met andere vormen van kruipruimte isolatie is het lastig om dit uit te voeren. Met EPS-korrels heeft u hier geen last van. U schuift de korrels eenvoudig opzij en kunt het onderhoud plegen.
 • De EPS-korrels zijn niet aantrekkelijk voor ongedierte. Slakken, muizen en muggen houden niet van de piepschuimkorrels, waardoor u minder last heeft van ongedierte in huis.
  De kruipruimte is dus niet alleen geïsoleerd, maar u heeft ook minder last van ongedierte. Zoals hierboven al stond vermeld hebben ook schimmels en bacteriën geen interesse in de EPS-korrels. 

Kruipruimte isoleren met EPS-korrels

Als u kiest voor kruipruimte isolatie met EPS-korrels, dan wordt de vloer van de kruipruimte bedekt met een ruime laag EPS-korrels. De EPS-korrels worden gelijkmatig over de vloer verdeeld. Doordat het onder de korrels kouder is dan boven de korrels, trekt het vocht onder de korrels. De bodemisolatie zorgt er op die manier voor dat het vocht onder de laag korrels wordt afgescheiden van de vloer van het huis. Dit voorkomt vochtproblemen in de kruipruimte en zorgt voor minder tocht in huis. Lees hier meer over de werking van EPS-korrels.

Benieuwd naar de mogelijkheden van EPS-korrels voor uw huis? Vraag dan direct een offerte aan bij Kruipruimteisolatie Holland. We helpen u graag verder met het isoleren van uw kruipruimte! Vul hieronder het formulier in en we nemen snel contact met u op.

 • * velden zijn verplicht.