Kruipruimte isoleren

Veel kruipruimtes in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor het woongemak. Zo is een vochtige kruipruimte een broeinest van ongedierte en kan er houtrot optreden. Bovendien kan een vochtige kruipruimte zorgen voor een koude tocht en daarmee koude voeten. Het is dan ook goed om de kruipruimte te laten isoleren door een isolatie specialist. Kruipruimte isolatie Holland is zo’n specialist en isoleert uw kruipruimte met EPS-korrels.

Oorzaken van een vochtige kruipruimte

Er zijn verschillende oorzaken van een vochtige kruipruimte. Zo kan het komen door optrekkend vocht dat door de steen- of betonmuur trekt. Maar de oorzaak van een vochtige kruipruimte kan ook liggen in een lekkage in het leidingwerk of door condensvorming. Een isolatie specialist kan de oorzaak vaak snel achterhalen en een manier bieden om de kruipruimte te isoleren. Lees hier meer over de oorzaken van een vochtige kruipruimte.

Gevolgen van een vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte heeft invloed op uw woongemak. Door een vochtige kruipruimte is het bijvoorbeeld veel lastiger om een aangename temperatuur in huis te houden. Koude lucht trekt door de vloer waardoor er een koude tocht door het huis trekt. Daarnaast kan het vocht optrekken in de muren waardoor deze minder goed verwarmd kunnen worden.

Verder kan vochtoverschot in de kruipruimte ervoor zorgen dat er schimmelvorming optreedt aan de muren. Ook biedt vocht een basis voor ongedierte zoals muggen en spinnen. In het uiterste geval kan het vocht vloerdelen en houten balken aantasten. Lees meer over de gevolgen van een vochtige kruipruimte.

Pluspunten van vloerisolatie

Door vloerisolatie toe te passen, worden de negatieve gevolgen van een vochtige kruipruimte tegengegaan. Uw huis kan bijvoorbeeld gemakkelijker verwarmd worden en de vloeren en muren worden niet aangetast door het vocht. Dit bespaart u energie- en onderhoudskosten. Lees meer over de voordelen van vloerisolatie.

Kruipruimte isoleren door Kruipruimte isolatie Holland

Voor de isolatie van uw kruipruimte gebruikt Kruipruimte isolatie Holland EPS-korrels. Deze duurzame manier van kruipruimte isoleren heeft een aantal grote voordelen. Een greep uit de voordelen van de kruipruimte isoleren met EPS-korrels zijn:

  • Het is gemakkelijk aan te brengen door een isolatie specialist;
  • EPS-korrels werken ademend en vocht afwerend;
  • De EPS- korrels blijven drijven op het water waardoor de isolatie meestijgt als het waterpeil in de kruipruimte stijgt;
  • Piepschuimkorrels gaan decennialang mee en breken niet af waardoor ze milieuvriendelijk zijn;
  • EPS-korrels gaan ongedierte niet tegen.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het isoleren van de kruipruimte in uw huis? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. We helpen u graag verder met een goed geïsoleerde kruipruimte en een warm huis.

  • * velden zijn verplicht.