Zelf aanbrengen?

Zelf aanbrengen van EPS-korrels is heel eenvoudig!

Kruipruimte Isolatie Holland kan op professionele uw kruipruimte isoleren. Maar u kunt er ook voor kiezen om zelf uw kruipruimte isolatie aan te brengen. De EPS-korrels leveren we in zakken van 400 liter, die u zelf kunt uitstrooien. Lees hieronder meer over de mogelijkheden om zelf uw kruipruimte te isoleren met EPS-korrels, of vraag direct een offerte aan om EPS-korrels bij ons te kopen. 

Wanneer zelf EPS korrels aanbrengen?

Bij het isoleren van een kruipruimte gebruiken wij vrijwel altijd een blaasmachine. Het grote voordeel hiervan is dat we de isolatie snel uit kunnen voeren. Bovendien kunnen we iedere hoek van de kruipruimte isoleren. Ook als de hoek slecht bereikbaar is. Als u zelf de kruipruimte gaat isoleren, dan heeft u vaak geen blaasmachine tot uw beschikking. Bij een lage kruipruimte wordt het dan erg lastig om de kruipruimte op een goede manier te isoleren. U kunt dan slecht alle plekken van de kruipruimte bereiken en isoleren.  In dat soort situaties kunt u de isolatie beter aan een specialist overlaten. 

Heeft u wel een kruipruimte met voldoende hoogte? Dan kunt u overwegen om zelf de vloerisolatie uit te voeren. Bij het zelf isoleren van de kruipruimte is het fijn als de kruipruimte droog is. Als dat niet zo is, dan kunt u de isolatie nog steeds zelf uitvoeren, maar hou er dan wel rekening mee om beschermende kleding te gebruiken. 

Waar moet ik rekening mee houden bij het aanbrengen van EPS-korrels?

Als u zelf EPS-korrels wilt kopen en wilt aanbrengen, dan is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Het is vooral belangrijk dat u zeker weet dat de EPS-parels van goede kwaliteit zijn. Goede EPS-korrels gaan namelijk erg lang mee. Het kiezen voor goedkopere EPS-korrels kan ten koste gaan van de kwaliteit en dus de levensduur. Het verwijderen van oude EPS-korrels is echter geen prettige klus. Als u EPS-korrels gaat kopen is het dan ook belangrijk om zeker te weten dat u kwalitatieve EPS-korrels koopt. Kruipruimte Isolatie Holland biedt kwalitatieve EPS korrels.

Verder is het belangrijk dat de hoeveelheid EPS-korrels voldoende is. Bij een kleine laag EPS-korrels zal de isolatie niet altijd voldoende zijn. Breng daarom tenminste 35 tot 40 centimeter EPS-korrels aan. De hoogte van de korrels zorgt ervoor dat koude lucht geen kans heeft in uw woning! Als u zelf uw kruipruimte gaat isoleren is het ook altijd goed om de staat van de vloer te inspecteren. Als u er verstand van heeft dan kunt de staat inschatten en bepalen of er naast isolatie nog andere werkzaamheden nodig zijn.

Meer weten of een offerte voor EPS-korrels ontvangen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om zelf EPS-korrels aan te brengen? Vul dan onderstaand formulier in. Wilt u gelijk EPS-korrels kopen of een offerte ontvangen voor de prijs van de EPS-korrels? Geeft u dat dan aan op het formulier.

  • * velden zijn verplicht.