Aanbrengen

EPS-isolatie aanbrengen in uw kruipruimte is eenvoudig, ook bij de moeilijk bereikbare kruipruimtes is vloerisolatie door middel van EPS-korrels mogelijk. Het is mogelijk om uw vloer te laten isoleren door een expert of door het zelf te doen.

Wat is EPS-isolatie?

EPS-korrels zijn gemaakt van Poly-Styreen, oftewel piepschuim. 98% van de korrels bestaan uit lucht, wat zorgt voor een grote hoeveelheid stilstaande lucht, wat zich uitstekend leent voor isolatie van een kruipruimte. De EPS-korrels zijn drukvast en goed bestand tegen water. De levensduur van de korrels is groot en kunnen daarnaast gemakkelijk worden hergebruikt. De piepschuimkorrels liggen als een laag over het vocht heen waardoor het niet meer kan verdampen of condenseren tegen de vloer of bovenliggend leidingwerk.

Offerte aanvragen

EPS-korrels blazen

Wanneer u EPS-korrels laat aanbrengen door een specialist, wordt er gebruik gemaakt van een speciaal blaassysteem. Door middel van een blaasapparaat worden de korrels goed verspreid over de kruipruimte. Ook op plekken waar u anders niet goed bij kunt. Er kan wel 250 vierkante meter aan korrels per dag per blaassysteem worden aangebracht. Er wordt van tevoren uitgerekend hoeveel er exact nodig is, zodat er geen restafval overblijft. Er wordt een laag van 35 tot 40 centimeter dik in de kruipruimte gespoten, uiteraard afhankelijk van de hoogte van de kruipruimte. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de gewenste RC-waarde. Het is van belang dat iedere cm2 van de kruipruimte wordt bedekt met EPS-isolatie voor een goed resultaat.

Via het kruipluik

De meeste huizen beschikken over een kruipluik waardoor het redelijk eenvoudig is om de kruipruimte te bereiken. Ook wanneer er een laag water in de kruipruimte staat is het mogelijk een deken van EPS-korrels te plaatsen. De korrels blijven drijven op water en werkt als een afsluitende deken voor het vocht.

EPS-korrels zelf aanbrengen

Kruipruimte Isolatie Holland kan de EPS-isolatie professioneel voor u aanbrengen in uw kruipruimte, maar het is ook gemakkelijk zelf te doen. U kunt bij ons zakken van 400 liter kopen welke u dan zelf in de kruipruimte kunt uitstrooien en verdelen. Wanneer uw kruipruimte goed toegankelijk is, kunt u het isoleren uitstekend zelf doen. Maar wanneer de kruipruimte heel laag is en lastige hoekjes heeft, wordt het een stuk moeilijker om ook deze plekken te voorzien van isolatiemateriaal. Wanneer niet iedere cm2 is voorzien van isolatiemateriaal bent u niet verzekerd van een optimaal isolatieresultaat. In dit geval adviseren wij om de EPS-korrels door een professional met blaasapparaat te laten uitvoeren.

Waarmee rekening houden bij zelf aanbrengen?

Het is aan te raden altijd EPS-korrels te gebruiken van een goede kwaliteit. Hiervan is de levensduur lang. Wanneer er wordt gekozen voor goedkopere EPS-korrels gaat dit vaak ten koste van kwaliteit en levensduur. Kruipruimte Isolatie Holland verkoopt alleen kwalitatieve EPS-korrels.

Als u besluit zelf EPS-isolatie aan te gaan brengen is het belangrijk dat u de juiste hoeveelheid korrels gebruikt. Bij een te dunne laag EPS-korrels zal de isolatie misschien niet voldoende zijn. Breng altijd een laag aan van 35 tot 40 centimeter korrels. Hoe dikker de laag korrels, hoe beter de isolerende werking en hoe minder kans koude lucht en vocht krijgt om er doorheen te komen. Inspecteer voor u gaat instaleren altijd eerst grondig uw vloer, na het aanbrengen van de isolatie is dit niet zo heel makkelijk meer. Wanneer u hier zelf niet zoveel verstand van heeft, kunt u altijd een van onze experts inschakelen om uw vloer te checken.

Milieuvriendelijke en duurzame isolatie

Isolatie door middel van EPS-korrels is zeer duurzaam en milieuvriendelijk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld isoleren met PUR of asbest, komen er geen schadelijke stoffen vrij. EPS-korrels betalen zich binnen een aantal jaren weer terug, doordat er na goede isolatie aanzienlijk wordt bespaard op de energierekening. Daarnaast wordt de luchtvochtigheid door kruipruimte isolatie met EPS-korrels, tot wel 70 % verlaagd ten opzichte van voor het isoleren. Bij een lage luchtvochtigheid door isolatie krijgen schimmels, bacteriën, muizen en muggen ook minder kans omdat zij goed gedijen in een hoge luchtvochtigheid. Goede kruipruimte isolatie met de juiste EPS-korrels kunnen dus van grote meerwaarde zijn op uw gezondheid, het energieverbruik en de staat van het huis.

Wat kost isoleren met EPS-korrels?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van isoleren met EPS-korrels in uw geval? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder. U kunt ook ten alle tijden vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.

  • * velden zijn verplicht.